Europese play-offloting is verricht: Italië of Portugal mist het WK in Qatar

Europese play-offloting is verricht: Italië of Portugal mist het WK in Qatar

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021 om 17:30vr 26-11-2021 om 17:30

De loting voor de Europese play-offs voor het WK van 2022 in Qatar is verricht. Italië en Portugal weten dat ze alleen naar het WK kunnen als een halve finale in eigen huis gewonnen wordt en vervolgens de ander verslagen wordt in een allesbeslissende finale.

Italië en Portugal weten waar ze aan toe zijn in de Europese play-offs voor het WK van 2022 in Qatar. De twee grootmachten zitten bij elkaar in het 'minitoernooi', wat betekent dat maar één van die twee landen naar het eindtoernooi kan. Italië of Portugal, of allebei, zal dus in de winter van 2022 niet aanwezig zijn op het mondiale voetbalfeest.

Om het tot een spannende finalewedstrijd tussen de twee grootmachten te laten komen, die eventueel zou plaatsvinden in Portugal, moet Italië in eigen huis afrekenen met Noord-Macedonië. De Portugezen krijgen voormalig Oranje-opponent Turkije op bezoek.

Overige interessante ontmoetingen vinden we in het eerste deel van het schema, waar Schotland en Wales samen in zitten. Zij spelen hun halve finale allebei thuis en mochten ze winnen, gaan die twee Britse landen onderling uitmaken wie het WK-ticket grijpt. De Schotten moeten dan eerst met Oekraïne afrekenen, terwijl Gareth Bale en consorten tegen Oostenrijk gaan spelen.

Alle Europese play-offwedstrijden:
Schotland v Oekraïne
Wales v Oostenrijk
Rusland v Polen
Zweden v Tsjechië
Italië v Noord-Macedonië
Portugal v Turkije

De finales om een WK-ticket:
Wales/Oostenrijk v Schotland/Oekraïne
Rusland/Polen v Zweden/Tsjechië
Portugal/Turkije v Italië/Noord-Macedonië

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws