Kompany: “Druk is er bij Anderlecht constant en dat is een privilege”

Kompany: “Druk is er bij Anderlecht constant en dat is een privilege”

26-11-2021 15:25
4

Vincent Kompany staat onder druk bij RSC Anderlecht, maar de oefenmeester blijft kalm. De voormalige Rode Duivel gaf een persconferentie en sprak onder meer over de situatie.

Kompany liet zich uit over de druk bij paars-wit. “Druk is er bij RSCA constant en dat is een privilege. Als je daar niet mee om kan, ben je hier niet op je plaats. Dat geldt voor elke positie in deze club. Ik ben totaal niet bezig met mijn eigen lot, maar met mijn werk. Anderlecht heeft mensen nodig die mee willen werken aan de ‘wederopstanding’ van de club. Ik ben dus gewoon deel van een groter geheel.”

November is niet de favoriete maand van Kompany: “Ik ben geen november-man. In november hebben we elk jaar dezelfde discussies. Ook als speler werd ik vaak in november afgeschreven door blessures door journalisten. Medespelers kwamen me in het krachthonk vragen wat ik zou beslissen, enzovoort.”

“Maar op het einde van het seizoen kwamen dezélfde mensen mij feliciteren voor het behalen van de titel en/of beker (lacht). Vorig jaar zaten we ook met Anderlecht in dezelfde situatie rond november. Uiteindelijk zijn we nog derde geëindigd in de reguliere competitie”, citeert Het Laatste Nieuws Kompany.