Clement over druk bij Club Brugge: “Coaches en spelers moeten koel blijven”

Clement over druk bij Club Brugge: “Coaches en spelers moeten koel blijven”

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021 om 17:20vr 26-11-2021 om 17:20

Laatste update: vrijdag 26 november 2021 om 17:29vr 26-11-2021 om 17:29

Philippe Clement kreeg heel wat negatieve reacties te horen na de 0-5 nederlaag van Club Brugge tegen RB Leipzig in de Champions League. Tegenover Het Nieuwsblad sprak Clement onder meer over de druk.

Clement zegt voor de eerste keer onder druk te staan. "Het is voor elke coach zo dat hij eens onder druk komt. Ik heb nog een jonge carrière, maar als dit de eerste keer is in de afgelopen vijf jaar is dat ik eens onder druk kom, ben ik toch een hele gelukkige", zegt Clement al lachend.

De coach kijkt nu naar de spelersgroep. "Maar ik ben bezig met de groep om zo hard mogelijk te werken en er het maximum uit te halen. De uitdaging is ook aan de lange termijn te denken en ook nieuwe jongens kansen te geven en tegelijkertijd toch resultaten te behouden."

Clement blijft ook nuchter bij de situatie. "Of ik me de commotie fel aantrek? Nee, ik lees sowieso niet veel kranten. Het is altijd belangrijk om gewoon nuchter dingen te analyseren zoals ze zijn en niet te veel in highs en lows te denken. Dat is meer jullie sector (lachje). Als coach moet je vooral kijken wat het verhaal is.”

“Als je dat zo constant mogelijk kan houden, heb je de meeste kans op succes. Ik ben ook supporter van Club Brugge en dan leef je met emoties. Maar er is een verschil tussen supporter zijn en coach zijn. Als je in de emoties leeft zoals supporters, ga je geen successen halen. Coaches en spelers moeten koel blijven”, aldus Clement.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Clement hier gelijk?

Ja
73%
Nee
27%
(30 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws