Breaking news

Geen vermindering voor Van Holsbeeck: Ex-Anderlechtmanager blijft maand in de cel

'Koeman en Barça akkoord over afkoopsom: Nederlander krijgt miljoenen minder'

'Koeman en Barça akkoord over afkoopsom: Nederlander krijgt miljoenen minder'

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021 om 16:12vr 26-11-2021 om 16:12

FC Barcelona en Ronald Koeman hebben een akkoord bereikt over de afkoopsom van de Nederlandse oefenmeester, meldt Sport. Koeman krijgt ruim tien miljoen euro mee na zijn ontslag, terwijl hij eigenlijk recht had op twaalf miljoen.

Barça deed al meerdere pogingen om een lagere afkoopsom aan Koeman te betalen. De Catalaanse club verkeert namelijk in financieel zwaar weer, waardoor het Koeman-geld invloed heeft op de transfermogelijkheden van Barcelona.

Koeman ging echter niet akkoord met de twee eerdere aanbiedingen van zijn voormalig werkgever. Nu is dat volgens Sport niet het geval: de geboren Zaandammer zal twee miljoen euro minder krijgen dan aanvankelijk was afgesproken. Volgens de sportkrant is er nooit echt 'gekibbeld' over de af te betalen som.

Tot eind oktober was Koeman de trainer van Barcelona. Hij werd echter ontslagen door president Joan Laporta wegens tegenvallende resultaten. Inmiddels is Xavi aangesteld als trainer van de club. Onder de oud-middenvelder boekte Barcelona een overwinning op Espanyol en speelde het doelpuntloos gelijk tegen Benfica.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws