Mazzu snoert critici de mond: Ik was mezelf niet bij KRC Genk

Mazzu snoert critici de mond: "Ik was mezelf niet bij KRC Genk"

26-11-2021 11:45 Laatste update: 11:52
3

Felice Mazzu is een sprookje aan het schrijven met Union. De Brusselse club is herfstkampioen geworden en speelt het beste voetbal van België. Een triomf voor Mazzu, zeker na zijn snelle ontslag bij KRC Genk

"Ik was mezelf niet in Genk", geeft Mazzu aan bij Het Laatste Nieuws. "Ik heb zó lang zó graag de overstap naar een topclub willen maken. Maar toen dat eindelijk was gelukt, heb ik mijn manier van doen veranderd. Ik hou ervan dicht bij de spelers te staan. Joviaal te zijn. Plezant te doen. Dat deed ik allemaal te weinig. De taalbarrière heeft daar een rol in gespeeld."

Mazzu zette een flinke stap terug bij Union, maar plukt daar nu de vruchten van. "Ik wilde in de eerste plaats mezelf heruitvinden. Ik was een beetje gedegouteerd. Bij Union leerde ik weer van voetbal te houden. Enkele maanden geleden is mijn moeder gestorven. Dat verlies heeft me nog veel meer doen beseffen dat ik gewoon gelukkig wil zijn. Ik heb positiviteit nodig in mijn leven", benadrukt de coach.

Vrijdagavond komt Union al opnieuw in actie. Het ontvangt dan in eigen huis OH Leuven. Bij een zege kan Union al tien punten voorsprong nemen op achtervolgers Antwerp en Club Brugge.