Beerschot heeft nieuwe leider: Het klinkt arrogant, maar het is zo

Beerschot heeft nieuwe leider: "Het klinkt arrogant, maar het is zo"

26-11-2021 12:00 Laatste update: 12:03
3

Beerschot is nog lang niet dood. Met een 7 op 9 nadert het zelfs tot op één puntje van Cercle Brugge. Daarvoor mag het ook Stipe Radic (21) bedanken, want hij is een rots in de branding geworden.

Na de blessure van Frédéric Frans is Radic de leider geworden in de defensie. "Ik heb inderdaad zijn rol een beetje overgenomen. Ik ben nu de leider achterin. Of dat niet vreemd is als jongste speler van de verdediging? Nee, ik heb dat altijd in mij gehad. Ik weet dat het arrogant klinkt, maar het is zo", aldus Radic bij Gazet Van Antwerpen.

Radic is niet aan zijn proefstuk toe. "Ook als aanvaller bij mijn jeugdploegen gaf ik al veel instructies aan mijn ploegmaats. Fré blijft me trouwens nog altijd coachen. Hij praat na de wedstrijden veel met mij en stuurt me soms beelden van wedstrijd­situaties waarin ik anders had kunnen anticiperen. Fré is echt een ongelooflijke ploegmaat."

Beerschot staat voor een heel belangrijke partij. Het gaat zondag op bezoek bij Zulte Waregem, een belangrijke concurrent in de degradatiestrijd.