Red Flames boeken monsterzege en scoren 19(!) keer tegen Armenië

Red Flames boeken monsterzege en scoren 19(!) keer tegen Armenië

Gepubliceerd: donderdag 25 november 2021 om 22:07do 25-11-2021 om 22:07

Laatste update: donderdag 25 november 2021 om 22:14do 25-11-2021 om 22:14

De Red Flames hebben in de WK-voorrondewedstrijd tegen Armenië grote indruk gemaakt. Het boekte een monsterzege en won met maar liefst 19(!)-0.

Dat de partij tegen Armenië niet al te moeilijk ging worden, werd al snel duidelijk. Na nog geen drie minuten voetballen kwamen de Red Flames via Eurlings al op een voorsprong. Armenië had helemaal geen verhaal tegen de Belgische voetbalvrouwen en kregen een regelrechte afstraffing te verwerken.

We waren nog maar tien minuten ver of het stond al 4-0. Afsluiten deden we de eerste helft met een 11(!)-0 voorsprong van de Red Flames. Dat bleek nog niet genoeg voor de thuisploeg, die ook in de tweede helft bleef doorgaan op dat elan en nog acht keer wist te scoren.

Het werd uiteindelijk 19-0, waarmee de Belgische voetbalvrouwen een record hebben neergezet. Het is de grootste overwinning ooit van de Belgische voetbalvrouwen, maar ook de grootste overwinning ooit van een vrouwelijke ploeg uit Europa tijdens een WK-voorronde.

Dankzij de zege blijven de Red Flames in de running voor een tweede plaats in de poule. Het staat na vijf partijen op een derde plek in de stand. Polen (11 punten) en Noorwegen (13 punten) doen het nog iets beter.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Rode Duivels

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws