Antwerp geeft zege tegen Eintracht Frankfurt in absolute slot nog uit handen

25-11-2021 22:52
19

Royal Antwerp FC moest absoluut winnen tegen Eintracht Frankfurt, leek op weg naar een droomscenario, maar gaf het in het slot nog uit handen. Een laat doelpunt van Eintracht Frankfurt zorgde voor een 2-2 gelijkspel.

Royal Antwerp FC had nog een eitje te pellen met Eintracht Frankfurt, maar had het bijzonder moeilijk tegen de Duitse club. De bezoekers kwamen er amper uit en werden al snel versmacht door de ploeg van Daichi Kamada (ex-STVV).

Het was diezelfde Kamada die het Frankfurt-publiek voor een eerste keer kon doen vieren. Iets voor het kwartier opende hij de score met een goede intikker na een simpele voorzet. Antwerp al meteen op achtervolgen aangewezen en het zag er niet naar uit dat die gelijkmaker snel zou komen.

Antwerp kreeg via Michael Frey een goede kans, maar het meeste gevaar bleef voor de Duitsers. De thuisploeg leek dan ook al op winst te mogen rekenen, maar daar dacht Radja Nainggolan anders over. Met een schitterende bom belandde zijn afgeweken volley in doel: 1-1 voor de Antwerpenaren.

Een flinke vertrouwensboost voor Antwerp, dat er alles aan deed om dat gelijkspel tot de rust probeerde te houden. Frankfurt ging dan weer vol voor een tweede goal, maar raakte niet voorbijj Jean Butez.

Wie hoopte op een leuke tweede helft, werd aanvankelijk niet op zijn wenken bediend. We kregen amper iets te zien. Geen kansen, geen mooie acties en dus ook geen doelpunten uiteraard. De Antwerp-fans probeerden er letterlijk en figuurlijk nog wat vuur in te brengen door pyrotechnisch materiaal aan te steken, maar ook dat hielp niet.

Dat deden ook die van Frankfurt, met een stevig bommetje. Het spel werd – meer dan terecht – even stilgelegd nadat Birger Verstraete en Jean Butez naar de oren grepen. Dat bommetje leek Antwerp wel wakker geschoten te hebben, niet veel later was het "good old" Ritchie De Laet die de 1-2 voorbij de Frankfurt-doelman schoof. Daar leek het wel op, al greep de VAR in na een enkele millimeters buitenspel van De Laet.

Alles te herdoen voor Antwerp, maar The Great Old liet de moed niet zakken. Na een uitstekende counter kwam de bal in het absolute slot tot bij Aly Samatta. Die plaatste de bal in doel én de overwinning leek binnen. Leek dus, want in de allerlaatste minuut van de partij wist Pacienca nog voor een domper op de Antwerpse feestvreugde te zorgen. Hij versloeg Butez en maakte er 2-2 van.