OFFICIEEL: KV Oostende versterkt zich met Amerikaanse international Duncan

OFFICIEEL: KV Oostende versterkt zich met Amerikaanse international Duncan

Gepubliceerd: donderdag 25 november 2021 om 19:43do 25-11-2021 om 19:43

KV Oostende heeft zich nu al versterkt voor 2022. De kustploeg kondigde de komst van Kyle Duncan aan.

Dat deed het via de officiële kanalen. De Amerikaan werd nu al vastgelegd en kan in 2022 zijn debuut maken bij de Oostendenaren. Duncan, die gratis overkomt van de New York Red Bulls, zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2025 bij de club.

Duncan zal op 1 december al naar België reizen, maar mag pas vanaf 1 januari 2022 (wanneer de transferperiode officieel start) wedstrijden spelen voor de kustploeg. Bij KVO moet hij de strijd aangaan met Brecht Capon.

De nieuwe flankverdediger kan alvast de nodige adelbrieven voorleggen. Hij was een belangrijke pion bij de Amerikaanse topclub New York Red Bulls en werd ook al opgeroepen voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten.

Red Bull-aanwinst
Bij KVO is men alvast bijzonder tevreden met zijn komst. "Omdat hij opgroeide met de stijl van spelen van Red Bull past hij perfect in ons systeem: hij is een moderne rechtsachter die snelheid koppelt aan goede voorzetten", zegt CEO Gauthier Ganaye.

Men verwacht ook meteen veel van de Amerikaan. "Omdat het seizoen in de VS er nog maar net opzit, staat hij fysisch zeer scherp en zal hij meteen inzetbaar zijn. Ik ben dus heel blij dat we deze deal zo vroeg over de streep hebben kunnen trekken", aldus Ganaye.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws