KAA Gent mag bloemen naar Flora sturen, Buffalo's nu al zeker van groepswinst

KAA Gent mag bloemen naar Flora sturen, Buffalo's nu al zeker van groepswinst

25-11-2021 18:33 Laatste update: 18:44
2

In de UEFA Conference League moet KAA Gent nog twee groepsmatchen afwerken. Toch zijn de Buffalo's nu al zeker van de groepswinst in groep B met dank aan FC Flora Tallinn.

In de groep van Gent speelde Flora donderdag thuis tegen Partizan Belgrado. De ploeg uit Estland haalde het met 1-0. Miller maakte het enige doelpunt van de match. Flora telt daardoor na vijf speeldagen vijf punten. Partizan blijft na vijf speeldagen op zeven punten steken. KAA Gent telde na vier speeldagen al tien punten en was al zeker dat het Europees zou overwinteren. Anorthosis had na vier speeldagen twee punten gesprokken. 

Nu is Gent dus ook zeker van de groepswinst, ook als het haar matchen tegen Anorthosis en Flora zou verliezen. Flora kan immers maar op acht punten maximaal komen. Partizan kan door winst tegen Anorthosis nog op tien punten komen. Maar wanneer twee ploegen met gelijke punten eindigen telt het onderlinge resultaat. In de Ghelamco Arena werd het tussen Gent en Partizan 1-1, maar in Belgrado wonnen de Buffalo's met 0-1.