Degryse duidelijk na drama Club Brugge: “Voetbal is simpel, doe normaal”

Degryse duidelijk na drama Club Brugge: “Voetbal is simpel, doe normaal”

Gepubliceerd: donderdag 25 november 2021 om 16:26do 25-11-2021 om 16:26

Club Brugge ging met 0-5 onderuit in de Champions League tegen RB Leipzig. Coach Philippe Clement krijgt de wind van voren na het drama in het kampioenenbal.

Ook Marc Degryse vindt dat Clement de schuldige is. “Philippe Clement heeft té veel nagedacht. Club Brugge komt uit een mindere periode in de competitie en dus heeft Clement voor Leipzig gezocht naar oplossingen. Dat heeft niet gewerkt. Een basisregel is dat je in een beslissende wedstrijd moet teruggaan naar automatismen, dan pas moet je maar zien of de vorm er is of niet. Nu is iets geprobeerd, maar een experiment doe je toch niet in een cruciale wedstrijd?”

Degryse vindt dat Clement gewoon normaal had moeten doen. “Voetbal is simpel. Doe normaal. Je kan een mindere wedstrijd hebben, maar dan moet je niet alles overboord gooien. Club was onherkenbaar. Zowal qua aanpak als qua mentaliteit. Er was een gebrek aan fighting spirit. Er moeten jongens rechtstaan die anderen vastpakken en dat gebeurde niet", citeert Het Laatste Nieuws de analist.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Degryse hier gelijk?

(60 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws