Schrijvers vindt zijn draai bij OHL in nieuwe rol: “Kan echt iets voor mij zijn

Schrijvers vindt zijn draai bij OHL in nieuwe rol: “Kan echt iets voor mij zijn"

25-11-2021 17:13

Siebe Schrijvers heeft al op verschillende posities gespeeld bij OHL, maar de voormalige Club Brugge-speler lijkt zijn draai te vinden in de meest verdedigende rol.

Marc Brys zette Schrijvers plots als verdedigende ingestelde middenvelder tegen Standard. “Het was zeker even wennen, ik had in m’n profcarrière nog nooit zo laag op het veld gestaan”, zegt Schrijvers aan Het Laatste Nieuws. “Na die match op Standard heb ik er met de coach over gesproken. Hij was tevreden over m’n prestatie en zei dat hij erover nadacht om me daar de volgende match te laten starten. Ik speel waar de coach me zet, maar ik stond ook zelf achter die keuze. Die positie kan echt wel iets voor mij zijn. Na dat gesprek waren we er snel uit.”

Schrijvers is vanaf toen een ‘nummer zes’ geworden bij OHL. “Ik voel me er goed. Ik raak veel de bal en kan van daaruit de acties opzetten. Ik mag ook wel wat hoger komen, zo maakte ik bijvoorbeeld die goal tegen STVV. Vaak sta ik wel minder hoog op het veld dan ik gewoon ben, ik moet namelijk ook aan mijn verdedigende taken denken. Ik hoef me echter niet in te houden, want ik heb de vrijheid om soms mee te gaan. Mandela (Keita, Red.) en Mathieu (Maertens, Red.) liepen het dan goed dicht achter me.”