De Winter debuteert in Champions League: Trots en zelfbewust

De Winter debuteert in Champions League: "Trots en zelfbewust"

25-11-2021 11:45 Laatste update: 11:48
1

Koni De Winter heeft dinsdag zijn debuut gemaakt bij de A-ploeg van Juventus. Hij speelde tien minuten mee in de met 4-0 verloren wedstrijd tegen Chelsea. Jacky Mathijssen, die hem coacht bij de beloften, ziet een mooie toekomst voor De Winter. 

"Koni is een jongen met veel potentieel en talent", benadrukt hij bij Het Laatste Nieuws. "Hij valt op, is groot en lenig, behendig en snel. Hij heeft goeie voeten en speelt flegmatiek. Als je zoals Koni goed kan voetballen, trek je overal je plan. Hij is ook trots en zelfbewust."

De Winter wordt her en der al vergeleken met Vincent Kompany, maar dat hoort Mathijssen niet graag. "Hij is misschien dat type, ja, maar Kompany had een bovengemiddelde carrière. Ik ben daar voorzichtig in met een jonge speler. Ik wil hem niet te vroeg zo'n status geven terwijl er nog vele hindernissen kunnen komen."

Afgelopen zomer stond De Winter nog in de belangstelling van Club Brugge, maar die deal bleek niet haalbaar. In de Serie A zat hij al één keer in de wedstrijdselectie, maar mocht hij nog geen minuten maken.