Strupar schat kansen van KRC Genk in: Dubbeltje op zijn kant

Strupar schat kansen van KRC Genk in: "Dubbeltje op zijn kant"

25-11-2021 11:15
1

KRC Genk wil heel graag doorstoten in de Europa League, maar kan dan best winnen op het veld van Dinamo Zagreb. Branko Strupar speelde voor beide clubs en verwacht een spannende match.

In de heenmatch verloor KRC Genk kansloos. "Racing speelde toen ondermaats, die 0-3 was niet de juiste weergave van de waardeverhoudingen", aldus Strupar bij Het Belang Van Limburg. "Ik zie het nu opnieuw als een dubbeltje op zijn kant, zeker als Genk weer kan aanpikken bij het niveau dat tegen West Ham werd gehaald."

Er liggen in Zagreb wel degelijk kansen voor KRC Genk. “Racing zal het anders moeten aanpakken als in de heenmatch, toen het veel te open stond. Dat is tegen een technisch sterke tegenstrever als Dinamo dodelijk. Kan Genk een stevigere organisatie neerzetten, dan zullen er in het Maksimir Stadion zeker via de snelle Ito kansen komen op de counter. Dinamo is kwetsbaar in de omschakeling."

Dinamo staat nu tweede in de groep met zes punten, terwijl KRC Genk vier punten heeft. West Ham United leidt de groep met tien punten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s