KAA Gent verdient mooie bonus in Europa: Niet het belangrijkste

KAA Gent verdient mooie bonus in Europa: "Niet het belangrijkste"

Gepubliceerd: donderdag 25 november 2021 om 11:00do 25-11-2021 om 11:00

KAA Gent kan zich donderdagavond verzekeren van groepswinst in de Conference League. Een zege op het veld van Anorthosis is voldoende. Manager Michel Louwagie zou heel trots zijn op die prestatie. 

"Ik had vooraf toch wat schrik van Partizan", geeft Louwagie toe bij Het Laatste Nieuws. "Die staan nog altijd los op kop in Servië, afgezien van een gelijkspel tegen Rode Ster hebben ze daar alles gewonnen. Met een vier op zes hebben we het er tegen hen goed vanaf gebracht. Nu willen we het afmaken, zodat we meteen naar de achtste finales gaan in maart."

Als KAA Gent ook groepswinnaar wordt, heeft het al 6,4 miljoen euro verdiend in deze competitie. "Maar de centen zijn nu niet het belangrijkste. Voor ons prestige willen we graag weer eerste in de groep zijn. We spelen nu al zeven jaar op rij Europees, we haalden vijf keer de groepsfase en we kunnen voor de vierde keer in die zeven jaar overwinteren. Dat wil toch iets zeggen", besluit Louwagie.

Ook voor de UEFA-ranking is deze campagne lang niet slecht. KAA Gent staat daar nu op de 56ste plaats en is daarmee de tweede Belgische club. Enkel Club Brugge doet beter met een 37ste plaats. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws