Buitenlandse media streng na Club Brugge-Leipzig: 'Een beschamende avond'

Buitenlandse media streng na Club Brugge-Leipzig: 'Een beschamende avond'

Gepubliceerd: donderdag 25 november 2021 om 08:00do 25-11-2021 om 08:00

Laatste update: donderdag 25 november 2021 om 20:10do 25-11-2021 om 20:10

Club Brugge kreeg tegen RB Leipzig een bolwassing te verwerken. In het Jan Breydelstadion werd het een pijnlijke 0-5 nederlaag voor de landskampioen. Een hoge score die ook in het buitenland niet ongezien bleef.

Bij Kicker zag men Leipzig met de vingers in de neus winnen. 'Leipzig, dat bijna een halve ploeg én de trainer misten, overvleugelde Club Brugge vanaf minuut één. De kans op Europese overwintering is weer groter geworden. De kwalificatie voor de Europa League is een feit als Leipzig op de slotspeeldag minstens even goed doet dan de Belgen.'

'Leipzig was levendiger dan ooit en dat ondanks de last-minute afwezigheid van trainer Jesse Marsch en doelman Peter Gulasci. Het doelpuntenfestijn en de bijhorende bierdouches toonden hoe machteloos Club Brugge was tegen Rasenballsport, dat niet eens voluit moest gaan in de tweede helft', staat te lezen bij BILD.

De wet van de sterkste
In Nederland sprak men van een pijnlijke primeur en beschamende avond. 'Club Brugge heeft woensdagavond een pijnlijke avond beleefd in de Champions League. In het eigen Jan Breydel Stadion werd tegen RB Leipzig de grootste Europese nederlaag in de clubhistorie geëvenaard', aldus Voetbal International.

Tot slot vermeldde ook BBC de nederlaag van Club Brugge. 'In de groep van Man City viel een opmerkelijke uitslag te zien, want Leipzig ging met 0-5 winnen bij Club Brugge. De Belgische landskampioen moest in elke linie de wet van de sterkste ondergaan. Hierdoor lijkt Leipzig op weg naar het vangnet van de Europa League.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zie jij Club deze scheve situatie nog rechtzetten op de slotspeeldag?

(387 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws