Elf clubs door in de Champions League: geen Club Brugge, wel de usual suspects

Elf clubs door in de Champions League: geen Club Brugge, wel de usual suspects

24-11-2021 23:38
3

Bij een zege tegen RB Leipzig had Club Brugge op de slotspeeldag zowaar mogen strijden voor een plek in de achtste finales op het veld van Paris Saint-Germain. Het draaide echter helemaal anders uit ... Blauw-Zwart mag plaatsing in de Champions League vergeten (en zelfs de Europa League lijkt ijdele hoop). VoetbalPrimeur.be lijst dan maar de elf clubs op die wél al een ticketje voor de laatste zestien beet hebben.

De loting voor de achtste finales op maandag 13 december is niet al te ingewikkeld: acht poulewinnaars zullen gekoppeld worden aan acht nummers twee. In totaal zijn er elf clubs al zeker door, waarvan vijf de poulewinst niet meer kan ontglippen: Ajax, Manchester City, Liverpool, Bayern München en Manchester United zijn reekshoofd in de eerste knock-outronde. Paris Saint-Germain is verder de enige club die al zeker is van plek twee: de kans is dus reëel dat het Parijse sterrenensemble meteen een klepper wacht in de achtste finales.

De virtuele samenstelling van de achtste finales
Poulewinnaars: Manchester City, Liverpool, Ajax, Real Madrid**, Bayern München, Manchester United, Lille OSC*, Chelsea**.
Nummers twee: Paris Saint-Germain, FC Porto*, Sporting Portugal, Internazionale**, FC Barcelona*, Villarreal*, Red Bull Salzburg*, Juventus**.

* = Nog niet zeker van Champions League-overwintering.
** = Al zeker van Champions League, maar nog niet zeker van zijn plek in de poule.

De relevante data
7 en 8 december 2021: laatste poulewedstrijden Champions League
13 december 2021: loting achtste finales Champions League
15, 16, 22 en 23 februari 2022: heenwedstrijden achtste finales Champions League
8, 9, 15 en 16 maart 2022: returns achtste finales Champions League