Gent moet Kums missen op Cyprus: Ziek, hoofdpijn, maar het is geen Covid-19

Gent moet Kums missen op Cyprus: "Ziek, hoofdpijn, maar het is geen Covid-19"

24-11-2021 22:33
0

KAA Gent is afgereisd naar Cyprus, waar het donderdagavond Anorthosis Famagusta partij geeft. De kans is reëel dat De Buffalo's zich op het eiland zullen verzekeren van de groepswinst in de Conference League. Wie niet kan bijdragen aan een mogelijke kwalificatie, is Sven Kums. Hij is ziek.

In een korte reactie na de aankomst op Cyprus gaf Hein Vanhaezebrouck meer uitleg bij de afwezigheid van Kums, die in België is achtergebleven. "Hij is een beetje ziek en heeft wat hoofdpijn", verklaarde de trainer aan Sporza. "We hebben de testen gedaan, het is geen Covid-19." Toch besloot Vanhaezebrouck zijn middenvelder de nodige rust te bezorgen, mede omdat plaatsing voor de volgende ronde al een feit is.

Over de ambitie voor de wedstrijd tegen Anorthosis bestaat eigenlijk geen twijfel. "We willen het morgen definitief afmaken en zo eerste zijn van de groep", beseft Vanhaezebrouck wat de opdracht is. Als Gent wint, is dat varkentje sowieso gewassen. Als het er niet in slaagt om de drie punten in de wacht te slepen, dan volstaat het om hetzelfde resultaat neer te zetten als concurrent Partizan Belgrado bij Flora Talinn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie