Opmerkelijke statistiek: Thiago (Liverpool) heeft nu evenveel CL-goals als Hazard

Opmerkelijke statistiek: Thiago (Liverpool) heeft nu evenveel CL-goals als Hazard

24-11-2021 22:16

Liverpool FC tegen FC Porto is één van de fraaiere affiches op speeldag vijf van de Champions League. In het eerste bedrijf hielden de Portugezen Anfield Road nog stil, maar iets na de onderbreking breekt Thiago Alcantara de ban: 1-0. Die komt zo op gelijke hoogte van ... Eden Hazard.

Het publiek in Liverpool moest er dus even op wachten, al werd het wel beloond voor haar geduld. De openingstreffer van Thiago was immers een pareltje. De Spaanse controleur nam een afvallende bal heerlijk op de slof en liet doelman Diogo Costa zo volledig kansloos. Voor Thiago is het zijn negende treffer op het kampioenenbal. Zijn vorige acht maakte hij tussen 2015 en 2018 in dienst van Bayern München.

Het Britse Squawka komt daarbij met een opmerkelijke statistiek op de proppen. Thiago heeft met zijn negende CL-goal nu even vaak raak getroffen als Hazard. Onze landgenoot staat niet meteen te boek als de doelpuntenmachine bij uitstek, maar dat een 30-jarige defensieve middenvelder als Thiago even scherp schiet, is toch een teken aan de wand.

Net geen jaar geleden was Hazard voor het laatst aan het feest in de Champions League. Toen scoorde hij voor Real Madrid op het veld van Internazionale (0-2). Het was zijn eerste en tot nu toe dus enige CL-doelpunt voor De Koninklijke. Voordien stond zijn teller op acht bij Chelsea FC, waarbij drie in één campagne zijn persoonlijke record is.