Degryse en Mulder wijzen Clement met de vinger: Hij heeft te veel veranderd

Degryse en Mulder wijzen Clement met de vinger: "Hij heeft te veel veranderd"

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 22:03wo 24-11-2021 om 22:03

Laatste update: woensdag 24 november 2021 om 22:12wo 24-11-2021 om 22:12

Club Brugge beleeft een ontnuchtering van jewelste in het langverwachte Champions-League-duel met RB Leipzig. Bij de rust stond de Belgische landskampioen al met een beschamende 0-4 in het krijt. Analisten Marc Degryse en Jan Mulder wijzen Philippe Clement met de vinger.

Bij de rust gingen beide heren de verantwoordelijkheid van Clement niet uit de weg. Volgens Mulder heeft de trainer het tactisch te ingewikkeld aangepakt. "Voetbal is eigenlijk een simpel spelletje en hangt ook af van het talent van je spelers en van gedrevenheid", legt de Nederlander uit. Verder vindt hij dat het een wedstrijd is van Brugse jongens tegen professionele mannen uit Oost-Duitsland.

Degryse kan zich enkel aansluiten bij die analyse. De gewezen Gouden Schoen begrijpt niet waarom Clement niet verder heeft gebouwd op de uitstekende prestaties uit de eerste groepswedstrijden. De drie tactische aandachtspunten die hij wilde inbouwen, namelijk een driemansverdediging, Hans Vanaken lager op het middenveld en Bas Dost als aanspeelpunt met Charles De Ketelaere en Noa Lang als ondersteuning, schoten allemaal te kort. "Hij heeft te veel veranderd", luidt de harde conclusie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws