Lokeren-Temse krijgt gelijk in zaak rond speler van Gullegem en wint toch

Lokeren-Temse krijgt gelijk in zaak rond speler van Gullegem en wint toch

24-11-2021 19:15 Laatste update: 20:19
0

SC Lokeren-Temse komt na het failliesement van Sporting Lokeren in Tweede Amateur. Daar verloor het op 10 oktober met 3-1 van FC Gullegem, maar de Waaslanders kregen uiteindelijk een 0-5 forfaitscore, zo maakte de club bekend via haar officiële kanalen.

De nederlaag van Lokeren-Temse werd omgezet in een 0-5 overwinning nadat het FC Gullegem beschuldigde van een niet gekwalificeerde speler te hebben opgesteld. Het gaat om Jens Peremans, die in minuut 60 inviel. De klacht van Lokeren-Temse werd als ontvankelijk en gegrond beschouwd door het Sportcomité Voetbal Vlaanderen. Lokeren kreeg daardoor de 0-5 overwinning toegekend, waartegen FC Gullegem in beroep ging.

Het Sportcomité verklaarde de klacht van Gullegem ontvankelijk maar niet gegrond waardoor Lokeren-Temse alsnog de forfaitoverwinning kreeg. Lokeren-Temse staat na 11 wedstrijden op plaats vijf en telt een wedstrijd minder dan elke top vier ploeg. Moest het haar inhaalwedstrijd tegen KSK Ronse winnen, zou het nog steeds vijfde staan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie