Leuke meevaller voor Club NXT: late goal van City tegen PSG maakt groot verschil

Leuke meevaller voor Club NXT: late goal van City tegen PSG maakt groot verschil

24-11-2021 17:54
2

Club NXT zette woensdagmiddag nog maar eens haar Europese reputatie in de verf. Van de leeftijdsgenoten van RB Leipzig bleef geen spaander meer over: 4-1. Een uurtje later volgde opnieuw goed nieuws uit Parijs. Paris Saint-Germain heeft een virtuele koppositie namelijk laten liggen in de slotminuten.

Door de zege tegen Leipzig is Club NXT op elf punten gekomen. Daarmee ging het even aan kop van poule A in de Youth League. Niet onbelangrijk, want enkel de groepswinnaar stoot rechtstreeks door naar de achtste finales. De runner-up moet eerst nog een play-off afwerken tegen een ploeg uit de Domestic Path, waar onder meer AZ, Midtjylland en ... KRC Genk zich al geplaatst hebben.

Club NXT was dus virtueel een uurtje lang koploper, maar PSG speelde op dat moment wel nog tegen Man City. Djeidi Gassama had de Parijzenaars rond de pauze al op een dubbele voorsprong gezet. Tien minuten voor tijd volgde de cruciale 3-0 van Wilson Odobert, waardoor PSG in het klassement over Club NXT heen sprong op basis van het doelpuntensaldo. Vier minuten later gaf Rico Lewis de Brugse youngsters echter weer een duwtje in de rug met 3-1.

Die 3-1 bleef ook op het bord staan. Zo heeft PSG nu net als Club NXT elf punten op haar teller staan, maar moet het toch vrede nemen met de tweede stek. Beide ploegen staan op een doelpuntensaldo van +8. De West-Vlamingen hebben daarentegen vaker zelf aan het kanon gestaan: zestien tegenover dertien. Dat levert hen een bevoorrechte positie op: binnen twee weken in Parijs heeft Club NXT genoeg aan een punt om de groepswinst in de wacht te slepen.