Club NXT pakt alweer scalp van Leipzig, overwintering in Youth League lijkt binnen

Club NXT pakt alweer scalp van Leipzig, overwintering in Youth League lijkt binnen

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 16:52wo 24-11-2021 om 16:52

Club NXT mag zich opmaken voor overwintering in de UEFA Youth League, straffe kost in een groep met de leeftijdsgenoten van Paris Saint-Germain, Manchester City en RB Leipzig. Na vijf speeldagen heeft Blauw-Zwart echter nog steeds niet verloren. Ook de 'terugwedstrijd' met Leipzig leverde geen problemen op: 4-1.

Club NXT had vertrouwen getankt tijdens de voorbije speeldagen in de Youth League en ging dan ook voortvarend van start. In het openingskwartier dwong de thuisploeg al verschillende goede mogelijkheden af. Antonio Nusa liet een dubbele liggen, terwijl Mathis Servais evenmin kon afwerken toen hij alleen op het Duitse doel mocht afstormen. Op het half uur lukte het dan toch: Ibe Hautekiet kopte de openingstreffer binnen vanuit een hoekschop.

De Brugse jongelingen roken bloed en gingen door op hun elan. Servais verscheen opnieuw oog in oog met de vijandelijke doelman, maar trok opnieuw aan het kortste eind. Aan de overzijde volgde even een donderslag bij heldere hemel toen Robin Friedrich gelijk maakte. Slechts even, gelukkig, want nog voor de koffie schoot Arne Engels weergaloos raak uit een vrije trap: 2-1.

Grote finale in Parijs
Ook na de onderbreking hield Club NXT de touwtjes stevig in handen. Rond minuut 60 deed Cisse Sandra de boeken dicht met de 3-1. De beloften van Leipzig kregen de bal wat vaker aangeboden, maar daar noemenswaardige kansen uit puren lukte hen eigenlijk nooit. In het slot zette Lynnt Audoor de kers op de taart door de 4-1 op het scorebord te koppen.

Dankzij die klinkende 4-1-overwinning komt Club NXT op elf punten in de tussenstand van groep A. PSG telt er acht, al speelt het momenteel wel tegen Man City, dat op zes stuks gaat. Bij de rust staat het daar 0-1 voor de Parijzenaars, die virtueel dus op dezelfde hoogte komen van Blauw-Zwart. Enkel als City alsnog weet te winnen, is Club NXT nog niét zeker van Europese overwintering.

Als de huidige situatie zich doortrekt, strijden PSG en Club NXT op de slotspeeldag om de eerste plek. Die is van grote waarde, want het nummer één stoot rechtstreeks door naar de achtste finales, terwijl de runner-up nog een play-off moet afwerken tegen een elftal uit de Domestic Path, waar onder meer KRC Genk zich geplaatst heeft.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws