Pleidooi Club Brugge over spreekkoren valt niet goed: “Verkeerd signaal”

Pleidooi Club Brugge over spreekkoren valt niet goed: “Verkeerd signaal”

24-11-2021 14:26
32

Club Brugge heeft een straf gekregen voor de spreekkoorden tegen Anderlecht. De supporters zongen een halve minuut lang: “al wie niet springt, dat is ne jood.” Het pleidooi van Blauw-Zwart valt niet goed door bij de racisme- en discriminatiekamer.

Volgens Club Brugge hadden de spreekkoren geen racistische ondertoon en waren niet gericht op de Joodse gemeenschap. “Dergelijke argumenten zijn in het licht van BAS-rechtspraak en het bondsreglement al lang achterhaald. Door het litigieus spreekkoor te verdedigen, geeft Club Brugge een verkeerd signaal aan haar supporters en de clubgemeenschap in haar geheel. Daarom achten wij het nodig om Club Brugge te sanctioneren met een alternatieve straf”, klinkt het.

Club Brugge zal nu verplicht worden om een sensibiliserende campagne op te richten voor de supporters dat zo’n spreekkoren niet in een stadion thuishoren. Ook zullen de afgevaardigden van de supportersfederaties een bezoek brengen aan Kazerne Dossin. Dit moet voor 15 januari 2022 gebeuren of er volgt een boete van 2.000 euro, aldus Het Nieuwsblad.

Eerder richtte Blauw-Zwart overigens al een foundation met een werkingsbudget van één miljoen euro op in twintig scholen: het sensibiliserende lessenpakket “Geef racisme de rode kaart”.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie