Vanhaezebrouck in gesprek met UEFA: Willen ver geraken in deze competitie

Vanhaezebrouck in gesprek met UEFA: "Willen ver geraken in deze competitie"

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 12:30wo 24-11-2021 om 12:30

KAA Gent heeft nu al zekerheid over een Europese overwintering in de Conference League. De UEFA zocht coach Hein Vanhaezebrouck op voor een gesprek in ons land. Daarin sprak de coach zijn Europese ambities uit.

En die zijn zeker niet min. Zo wil Vanhaezebrouck zo ver mogelijk geraken in Europa dit seizoen. "Ik heb een hekel aan mensen die zeggen dat het bijvoorbeeld mooi zou zijn om tot aan de kwartfinales te geraken. Daar ben ik het niet mee eens, je moet altijd zo ver mogelijk willen doorstoten en jezelf telkens opnieuw pushen."

De coach haalt daarvoor vertrouwen uit het verleden. "We hebben al grote teams uitgeschakeld, het is niet onmogelijk. We hebben al Valencia, Lyon en Tottenham uitgeschakeld. Wie er ook tegenover je komt te staan, je moet er altijd in geloven dat je kan doorstoten. Uiteraard is het niet evident tegen zo een clubs, maar het geloof moet er altijd zijn", besluit Vanhaezebrouck.

Met clubs als AS Roma, Tottenham en Stade Rennes zitten er al enkele grote clubs in de Conference League. Daar komen binnenkort ook nog enkele grote namen uit de Europa League bij. Als Gent ver wil doorstoten in de Conference League zal het zijn borst dus nog mogen nat maken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws