Minister Van Peteghem: “Clubs zullen moeten nadenken over verdienmodel

Minister Van Peteghem: “Clubs zullen moeten nadenken over verdienmodel"

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 10:25wo 24-11-2021 om 10:25

Minister van financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft de voordelen van het belastinggeld alsnog opgetrokken naar twaalf miljoen euro. Tegenover Het Laatste Nieuws geeft hij meer informatie.

De Belgische clubs sloegen met hun handen op tafel na het horen van het RSZ-voorstel. “Het failliet van het Belgisch voetbal is het laatste wat ik wilde. Ik heb tijdens het overleg met de sportclubs en -federaties verschillende CEO's en voorzitters gehoord: ik vond hun argumenten niet altijd ernstig. Clubs die dreigen dat ze de gemiste inkomsten zullen moeten doorrekenen aan de supporters, bijvoorbeeld.”

De fiscale maatregelen zeggen wel dat clubs de financiële voordelen moeten uitgeven aan de jeugd. “Dat het voor sommige clubs zal betekenen dat ze moeten nadenken over hun verdienmodel: daar ben ik mee akkoord. Dat is ook goéd: het kan het voetbal een nieuwe dynamiek geven.”

“Ik ben ervan overtuigd dat met deze stimulans de clubs naar een duurzaam model kunnen evolueren, maar de clubs moeten de klik maken. Vanuit het voetbal hoor ik dat wij een ‘opleidingscompetitie' zijn. Wel, dat vertrekt vanuit een goede jeugdwerking, waar eigen opgeleide spelers kansen krijgen. Met deze fiscale maatregelen zullen we dus die opleidingscompetitie alleen maar versterken”, aldus Van Peteghem.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws