Vanaken: “Club Brugge moet het soms op de lelijke manier willen doen”

Vanaken: “Club Brugge moet het soms op de lelijke manier willen doen”

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 08:45wo 24-11-2021 om 08:45

Club Brugge kampt met wisselende resultaten dit seizoen. Vanavond staat de belangrijke Champions League-clash tegen RB Leipzig op het programma. Hans Vanaken sprak met Het Nieuwsblad.

De middenvelder van Club Brugge liet zich onder meer uit over de nederlaag tegen KV Mechelen. “We speelden geen goeie wedstrijd. Na de 0-1 hadden we moeten zeggen: Kom, we gooien het dicht. Alleen zijn wij Club Brugge en denken we dat we altijd dominant moeten zijn.”

Club Brugge wil ook moet voetbal spelen. ”Charles, Noa en ikzelf zijn spelers die graag voetballen en het graag mooi laten lijken. Dat moét niet altijd. Als een match niet naar onze goesting loopt, moet je kunnen zeggen: Foert, het is ons dagje niet, we doen het op een lelijke manier. ”

Vanaken ziet ook dat de communicatie voorin beter kan. “Ik denk dat de communicatie op het veld iets duidelijker moet zijn. Soms lopen Charles, Noa en ik druk te zetten en volgt de rest niet. Daardoor ontstaan er eilandjes en krijgt de tegenstander het gevoel dat hij erdoor raakt. In Leipzig maakten we de match dood toen we voor rust op 1-2 kwamen. Als je dat in de Champions League doet, lijkt dat gerechtvaardigd. Misschien moeten we dat ook in de competitie doen.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Vanaken hier gelijk?

(52 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws