Barcelona niet zeker van overwintering, De Winter debuteert bij Juventus

23-11-2021 22:57
1

Voor FC Barcelona is overwintering in de Champions League nog allesbehalve zeker: de Catalanen hebben in eigen huis doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Benfica. Het Chelsea van Romelu Lukaku heeft op Stamford Bridge gehakt gemaakt van Juventus. Bij de andere vier Champions League-duels gebeurde er ook genoeg.

Barcelona - Benfica 0-0
Als Barcelona in eigen huis een overwinning boekte op Benfica, waren de Catalanen van de volgende ronde in de Champions League. De eerste helft van het duel stond bol van hoogstandjes: de zeventienjarige Gavi schitterde met een aantal mooie acties, Yusuf Demir liet zich ook zien met een fraaie poging en Benfica-verdediger Nicolás Otamendi produceerde zelfs een geweldige goal. De treffer van de Argentijn werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Daardoor stond de brilstand bij rust nog op het scorebord. Na de pauze zocht Barcelona de aanval. De Catalanen kregen opnieuw goede kansen, maar verzuimden om die af te maken. Ronald Araújo maakte nog wel een buitenspelgoal. Aan de andere kant wist Benfica ook niet meer tot scoren te komen: het vermakelijke duel in Camp Nou eindigde daardoor in 0-0.

Dat betekent dat Barcelona boven Benfica blijft staan in Groep E van de Champions League. De ploeg van Xavi moet echter nog aan de bak voor overwintering: op de laatste speeldag gaat Barça op bezoek bij Bayern, terwijl Benfica thuis tegen nummer laatst Dinamo Kiev speelt. Als de Portugezen die wedstrijd winnen, moet Barcelona hetzelfde doen in Duitsland om door te gaan.

Chelsea - Juventus 4-0
Bij het duel tussen Chelsea en Juventus begon Romelu Lukaku op de bank. The Blues bleken al snel de sterkere ploeg, wat na 25 minuten ook zichtbaar werd op het scorebord: Trevoh Chalobah maakte de openingstreffer uit een corner.

Daarna wist Chelsea nog een half uur stand te houden, maar tien minuten na rust ging het ineens hard. Eerst verdubbelde Reece James de marge door een afvallende bal raak te schieten. Enkele minuten later zorgde Callum Hudson-Odoi ook voor de 3-0. Ziyech leverde de voorassist bij die treffer, terwijl De Ligt er verdedigend niet sterk uitzag.

In de blessuretijd, met inmiddels de ingevallen Koni De Winter op het veld, bepaalde Timo Werner de einduitslag op 4-0. Chelsea is daardoor nu net als Juventus zeker van overwintering. De twee grootmachten hebben nu evenveel punten, maar op onderling resultaat staat Chelsea nu eerste in de groep.

Sevilla - VfL Wolfsburg 2-0
Sevilla moest in eigen huis winnen om nog een goede kans te kunnen maken op overwintering in de Champions League. Dat lukte de Spanjaarden uiteindelijk ook, door een vroege goal van Joan Jordán en een late goal van Rafa Mir. Daardoor staat Sevilla nu derde, terwijl Wolfsburg daalt naar de laatste plek in Groep G. De Duitsers kunnen echter nog overwinteren.

Lille OSC - Red Bull Salzburg 1-0
Net als in de vorige Champions League-speelronde, kon Salzburg zich verzekeren van overwintering. Daarvoor moest de ploeg echter wel winnen op bezoek bij het Lille van Jonathan David. Dat lukte niet: na een goede actie wist Burak Yilmaz David te bereiken in de 31ste minuut, waarna de Canadees de enige goal van de wedstrijd maakte. Lille gaat daardoor aan kop in Groep G van de Champions League. Salzburg staat nu tweede, met één punt meer dan nummer drie Sevilla.

Young Boys - Atalanta 3-3
De wedstrijd op de kunstgrasmat in Zwitserland was een waar spektakelstuk. Bij rust was er door beide ploegen al één keer gescoord. Na de pauze bracht José Luis Palomino Atalanta op voorsprong, door de bal van buiten de zestien in één keer raak te schieten. De 1-2 stand bleef daarna lang gehandhaafd, maar in de laatste tien minuten gebeurde er van alles.

Zo maakte Young Boys in vier minuten tijd twee treffers, waardoor Atalanta virtueel naar de laatste plek in Groep F daalde. In de 87ste minuut werd Luis Muriel echter de reddende engel van Atalanta. De Colombiaanse spits schoot een vrije trap tegen de touwen, waardoor Atalanta nog met een punt naar huis gaat. De Italianen staan nu derde in hun poule, met één punt minder dan Villarreal.