Bayern München ongenaakbaar, Ronaldo steelt achtste finale voor Manchester United

Bayern München ongenaakbaar, Ronaldo steelt achtste finale voor Manchester United

23-11-2021 20:45
1

Manchester United heeft goede zaken gedaan in de Champions League. Villarreal, concurrent om de eerste plaats in de groep, werd door goals van Cristiano Ronaldo en Jadon Sancho verslagen: 0-2. Bayern München behield de perfecte score tegen Dinamo Kiev: 1-2.

Manchester United bakte er aanvankelijk weinig van in Spanje: doelman David de Gea hield zijn ploeg meerdere keren op de been, twee dagen na het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer. Interim-manager Michael Carrick zat voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank.

In de slotfase kwam alles goed voor Manchester United. Ronaldo strafte een Villarreal-blunder genadeloos af en tekende voor zijn vijfde Champions League-goal in evenveel wedstrijden. Jadon Sancho schoot zijn ploeg kort voor tijd in veilige haven: 0-2. United heeft nu tien punten, drie meer dan Villarreal. Atalanta Bergamo (vijf punten) en Young Boys (drie punten) trappen om 21.00 uur af.

Dinamo Kiev - Bayern
Bayern München verloor nog geen punt in de Champions League en behield de perfecte score tegen hekkensluiter Dinamo Kiev. Robert Lewandowski toverde weer door met een omhaal de score te openen in de Oekraïense sneeuw. Kingsley Coman maakte er kort voor rust 0-2 van.

Manuel Neuer ontsnapte toen hij over een terugspeelbal van Leon Goretzka maaide: de paal bracht redding. Na rust maakte Denys Harmash nog de aansluitingstreffer namens Dinamo Kiev, maar verder liet Bayern München het niet komen. De andere groepswedstrijd gaat dinsdagavond tussen FC Barcelona (zes punten) en Benfica (vier punten).