Jonkies van Genk kunnen vieren en overwinteren in de Youth League

Jonkies van Genk kunnen vieren en overwinteren in de Youth League

23-11-2021 20:44
1

De jonkies van KRC Genk hebben dinsdag een enorme goede zaak gedaan in de Youth League. In het duel tegen MTK Boedapest werd er met 1-0 gewonnen, wat Europese overwintering betekent.

De Genkse U19 mocht met een 1-2 overwinning in de heenwedstrijd MTK Boedapest ontvangen en wilde er ook alles aan doen om te overwintering veilig te stellen. De Limburgers hadden het balbezit, maar wisten daar weinig kansen uit te puren.

MTK Boedapest had het dan weer bijzonder moeilijk en kwam er zo goed als niet aan te pas. De Limburgers maakten naarmate de wedstrijd vorderde wel steeds meer aanspraak op een doelpunt en werden in het slot uiteindelijk ook beloond. Geusens wist in minuut 83 te scoren en daar bleef het ook bij.

Dankzij die zege heeft Genk zich gekwalificeerd voor de Play-Offronde van de Youth League. De tegenstander, die uit de poules van de Champions League zal komen, is op 14 december bekend.

Opstelling
Leysen, Beerten, Vande Perre, Monamay, Rommens, Swerts, Geusens, Abid (91' Arabaci), John (63' Diawara), Németh (87' El Khannous), Oyen