Aankoopbeleid van Anderlecht onder vuur: Spelers die ze in Nederland niet willen

Aankoopbeleid van Anderlecht onder vuur: "Spelers die ze in Nederland niet willen"

Gepubliceerd: dinsdag 23 november 2021 om 21:30di 23-11-2021 om 21:30

RSC Anderlecht heeft het dit seizoen opnieuw moeilijk om te overtuigen en slaagt er maar niet in om een goede reeks neer te zetten. Vincent Kompany kreeg de voorbije weken flink wat kritiek, maar volgens Aad de Mos en Ariël Jacobs ligt het niet enkel aan de trainer.

De Mos vindt dat het aankoopbeleid bij de Brusselaars tegenwoordig niet al te best is. Hij viseert daarmee onder andere technisch directeur Peter Verbeke, die de voorbije jaren de verantwoordelijkheid kreeg over het aankoopbeleid bij de Brusselaars.

De Mos ziet namelijk enkele spelers in de selectie van Anderlecht die eigenlijk niet bij paars-wit horen. "Spelers die ze in Nederland niet meer moeten hebben, pakken ze binnen bij Anderlecht. Magallan, Hoedt en Miazga doen bij de Nederlandse topclubs niet meer mee", vertelt De Mos in De Standaard.

Dat vindt ook ex-trainer Jacobs. Hij is niet bepaald onder de indruk van de nieuwelingen. "De spelers die aangekocht werden, zouden een meerwaarde moeten betekenen tegenover wat er al was. Maar ik vind dat je vragen kunt stellen bij wat sommige transfers brengen", geeft hij aan.

Anderlecht trok afgelopen zomer nochtans de geldbuidel open en haalde voor zo'n tien miljoen euro aan nieuwe spelers in huis. Dat is na Club Brugge en Royal Antwerp FC het meeste in ons land. Toch wisten tot dusver niet alle nieuwelingen te overtuigen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws