Goed nieuws voor Belgisch voetbal: plots gigantische fiscale korting

Goed nieuws voor Belgisch voetbal: plots gigantische fiscale korting

Gepubliceerd: dinsdag 23 november 2021 om 20:11di 23-11-2021 om 20:11

Laatste update: dinsdag 23 november 2021 om 20:11di 23-11-2021 om 20:11

De clubs in het Belgisch voetbal hebben bijzonder goed nieuws gekregen. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem heeft besloten om de fiscale korting van voetbalclubs van vier naar twaalf miljoen euro op te trekken.

Dat weet men bij De Morgen. Er was de voorbije weken flink wat ophef over de herziening van de RSZ-bijdragen die voetbalclubs mogelijk moeten betalen. Flink wat clubs zouden daardoor flink wat meer moeten inleveren, maar krijgen nu ook goed nieuws.

Aanvankelijk kregen voetbalclubs nog maximaal vier miljoen euro korting op de belastingen, maar dat werd nu verdrievoudigd naar een bedrag van maar liefst twaalf miljoen euro. Daar zijn echter ook stevige voorwaarden aan verbonden.

De helft van dat bedrag moet naar de jeugdopleiding gaan, de andere helft naar de infrastructuur van een club. "We zetten zo stappen in de goeie richting, maar ik begrijp dat zo’n grondige ingreep moeilijk is van vandaag op morgen", geeft Van Peteghem aan. "Het is wel de bedoeling dat we op termijn evolueren naar conformiteit met de Europese wetgeving."

Jeugdopleiding
Door deze hervorming zullen voetbalclubs wel verplicht worden om een groot deel van de fiscale korting in de jeugdopleiding of infrastructuur te steken. "We voelen dat hiermee een belangrijke stap wordt gezet in de hervorming van een onrechtvaardig systeem", zegt Van Peteghem nog.

Op 1 januari 2022 zou de herziening moeten ingaan, net zoals het voorstel rond de RSZ-bijdragen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws