'Ex-bondscoach Advocaat stopt al na zes interlands bij Irak'

'Ex-bondscoach Advocaat stopt al na zes interlands bij Irak'

Gepubliceerd: dinsdag 23 november 2021 om 20:30di 23-11-2021 om 20:30

Dick Advocaat is niet langer bondscoach van Irak. De 74-jarige Nederlander en ex-bondscoach van de Rode Duivels houdt het na zes interlands voor gezien bij het Aziatische land, dat er slecht voor staat in de WK-kwalificatiecyclus.

Irak verloor vorige week kansloos van Zuid-Korea (0-3), waardoor de druk op Advocaat nog groter werd. Teken aan de wand was het vernietigende interview van de gelauwerde international Justin Meram, die niet meer voor zijn land wilde uitkomen zolang Advocaat de bondscoach was. "Advocaat en zijn staf denken dat ze groter zijn dan Irak", zei hij onder meer.

"Geeft hij zijn leven voor Irak of is hij gekozen vanwege zijn naam? Als ik niet speelde, kreeg ik van de vorige bondscoaches een nette uitleg. Maar Advocaat praat niet eens met mij en dat vind ik echt respectloos."

Irak staat vijfde in de kwalificatiepoule met nul zeges, vier remises en twee nederlagen. Alleen de nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, de nummer drie speelt play-offs. Die derde plek is nu in handen van de Verenigde Arabische Emiraten, de ploeg van Bert van Marwijk. Irak heeft twee punten minder met nog vier wedstrijden te spelen.

Advocaat werd in Irak bijgestaan door zijn trouwe adjudanten Cor Pot en Zeljko Petrovic. Het is nog niet bekend wat zij gaan doen, maar de kans is levensgroot dat de assistent-bondscoaches in het spoor van Advocaat zullen vertrekken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Irak Transfernieuws

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws