'Kompany heeft het in groepsgesprek met zijn spelers over tactiek en trainingen'

'Kompany heeft het in groepsgesprek met zijn spelers over tactiek en trainingen'

23-11-2021 19:15 Laatste update: 19:21
12

RSC Anderlecht staat na een 1-1-gelijkspel op plaats zes na 15 speeldagen. De Brusselaars verkeren na een twee op negen niet in de beste vorm en keken daarom in eigen boezem. Dinsdag organiseerde Anderlecht een groepsgesprek met Vincent Kompany, Wouter Vandenhaute, Peter Verbeke en de spelers, zo weet Het Laatste Nieuws. 

Op Neerpede werd er samengekomen om de mindere periode waar Anderlecht momenteel doorgaat te bespreken. "Het is in eerste instantie aan ons om een hoger niveau te halen", bleek de rode draad van het groepsgesprek. Hiermee werd de schuld van de tegenvallende resultaten door onder andere Hendrik Van Crombrugge en Wesley Hoedt niet bij trainer Vincent Kompany gelegd worden.

Volgens HLN zou niet elke speler zich niet even tevreden geuit hebben over de aanpak van Kompany. Ondanks dat het om een minderheid van de spelersgroep zou gaan, werd er wel openlijk gesproken over de tactiek en de trainingen. Kompany zou open hebben gestaan voor constructieve opmerkingen. 

Zaterdagavond trekt Anderlecht, met Kompany als trainer, naar Charleroi. Daar zal het de kloof met Sporting Charleroi proberen dichten. Paars-Wit staat zesde met 22 punten, de Carolo's staan een plaats hoger met 26 punten.