Kuyt: 'Van Bronckhorst zette mij op de bank, dat moet moeilijk zijn geweest'

Kuyt: 'Van Bronckhorst zette mij op de bank, dat moet moeilijk zijn geweest'

Gepubliceerd: dinsdag 23 november 2021 om 17:00di 23-11-2021 om 17:00

Dirk Kuyt is ervan overtuigd dat Giovanni van Bronckhorst een succes kan worden bij Rangers FC. De voormalig aanvaller weet als geen ander dat de 46-jarige manager harde beslissingen niet schroomt.

"Gio is een erg relaxt persoon. Hij is niet erg emotioneel, maar hij aarzelt niet om moeilijke beslissingen te nemen", vertelt Kuyt bij BBC Scotland. "Hij zegt altijd dat hij zijn beslissingen neemt om het team de beste kans op succes te geven. Zo was ik tijdens mijn tweede periode bij Feyenoord de aanvoerder en zijn vriend, maar hij zette mij op de bank", doelt de 104-voudig Oranje-international op het kampioensjaar van de Rotterdammers. "Dat moet moeilijk voor hem zijn geweest, maar hij deed het voor het team."

"Hij was altijd zeer rustig", vervolgt Kuyt. "Zelfs in zijn eerste seizoen toen we het moeilijk hadden in de Eredivisie raakte hij nooit in paniek en uiteindelijk wonnen we de beker. Een jaar later werden voor het eerst in achttien jaar landskampioen. Ik denk dat hij ook bij Rangers heel succesvol kan zijn. Hij is één van de beste coaches die Feyenoord heeft gehad en die ervaring neemt hij met zich mee."

Kuyt ziet dat Van Bronckhorst een goed team heeft verzameld met onder meer assistent-trainer Roy Makaay. "Het belangrijkste voor Gio is dat hij eerst wedstrijden gaat winnen. Het zal niet meteen om tiki-taka gaan. Hij houdt van aanvallen, kent het 4-3-3 systeem en ik denk dat hij daar net als Steven Gerrard - een andere goede vriend van mij - op zal voortborduren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws