'Bayern wil clubrecord verbreken en Golden Boy Pedri losweken bij Barcelona'

'Bayern wil clubrecord verbreken en Golden Boy Pedri losweken bij Barcelona'

23-11-2021 16:26
2

Bayern München wil een recordbedrag uitgeven om Pedri los te weken bij FC Barcelona. De kersverse Golden Boy zou dan een verviervoudiging van zijn Catalaanse salaris tegemoet kunnen zien.

Volgens het Spaanse AS is Bayern niet afgeschrikt door de recente contractverlenging van Pedri bij Barcelona. Het Spaanse toptalent werd tot medio 2026 vastgelegd en kreeg een ontsnappingsclausule van één miljard euro in zijn verbintenis, maar toch wil Der Rekordmeister nog steeds zaken doen. Ze zouden de omgeving van Pedri al van hun interesse op de hoogte hebben gebracht.

De spelmaker, afkomstig van de Canarische Eilanden, moet de duurste clubaankoop in de geschiedenis van de Duitse kampioen worden. Op dit moment is dat de tachtig miljoen die twee jaar geleden voor Lucas Hernández betaald werd.

Hoe veel geld de beleidsbepalers van Bayern willen betalen is niet duidelijk, maar AS schrijft dat er in de winter of komende zomer zaken gedaan moeten worden. Een eerste bod van tachtig miljoen zou al afgewezen zijn. Pedri zelf hoeft niet per se te verkassen, maar zal er volgens de Spaanse krant over na moeten gaan denken omdat de Duitse interesse 'serieus' is.