Kipsta bereikt akkoord met Pro League en wordt vanaf 20-23 officiële matchbal

Kipsta bereikt akkoord met Pro League en wordt vanaf 20-23 officiële matchbal

23-11-2021 15:05 Laatste update: 15:16
7

Het Nieuwsblad laat weten dat Kipsta, het voetbalmerk van Decathlon, een akkoord heeft bereikt met de Pro League. Het merk zal vanaf het seizoen 2023-2024 de officiële balpartner worden.

De overeenkomst telt voor vijf seizoenen in de competities Jupiler Pro League, 1B Pro League, Croky Cup, Scoore Super League en de Supercup. Vanaf dan zal gespeeld worden met Kiste F950. Ook wordt Decathlon een structurele partner van de Football & Community-activiteiten van de Pro League.

Woordvoerder van de Pro League Stijn Van Bever is in de wolken. “Na de Supercup, een geslaagde test voor zowel de Pro League als Kipsta, zijn we blijven praten. Vrij snel bleek dat we elkaar vonden in een gemeenschappelijke visie.”

Ook de Ligue 1 gaat een samenwerking aan. “Daarnaast werden intensieve tests met de wedstrijdbal uitgevoerd door verschillende Pro League teams, met positieve feedback. Decathlon wil kwalitatief sportmateriaal naar een breed publiek brengen en ziet in de Pro League en haar clubs ideale ambassadeurs. Wij zijn trots dat we samen met de Franse Ligue 1 die rol op ons mogen nemen.”

“De Pro League zal mee de spotlights op Kipsta kunnen richten en zo topmateriaal voor een breed publiek helpen toegankelijk maken. Met als doel meer mensen aan het bewegen en het voetballen te krijgen. De komende jaren zullen we samen inzetten op zowel innovatie als maatschappelijke projecten. Onze samenwerking wordt een breed en sterk partnerschap”, klinkt het.