'Bizarre onthulling: Maradona is uit angst voor diefstal zonder hart begraven'

'Bizarre onthulling: Maradona is uit angst voor diefstal zonder hart begraven'

23-11-2021 14:10
2

Diego Maradona is zonder hart begraven. Die onthulling deed Nelson Castro, de behandelend arts van Pluisje, dinsdag op de Argentijnse televisie.

Het is deze week een jaar geleden dat Maradona kwam te overlijden. In Argentinië is de voormalig stervoetballer altijd al onderwerp van gesprek geweest en zeker deze week wordt er veel aandacht aan hem besteed. Castro werd uitgenodigd om op het Argentijnse televisiestation Eltrece te vertellen over zijn cliënt en deed daar een opvallende onthulling.

Vanwege angst voor diefstal werd Maradona namelijk zonder hart begraven. "Er was een groep mensen die van plan waren om het graf van Maradona te schenden en zijn hart te stelen", vertelt de arts. "Toen we daar achter kwamen, hebben we het hart verwijderd en hem zonder begraven. Daarnaast was het hart ook belangrijk in het onderzoek naar de doodsoorzaak van Diego."

Volgens Castro woog het hart van Maradona ongeveer een halve kilo, terwijl een 'normaal' sporthart ongeveer 300 gram zou moeten wegen. Later zal de arts meer vertellen over de gezondheid van Maradona.