Beerschot klimt uit het dal: Deze groep is echt wel competitief

Beerschot klimt uit het dal: "Deze groep is echt wel competitief"

23-11-2021 13:30
6

Beerschot won zondag met 2-0 van KRC Genk. Kunnen de Ratten zich dit seizoen redden? Coach Javier Torrente gelooft alvast dat hij genoeg talent heeft in zijn kern. 

Torrente heeft voor een nieuw elan gezorgd op het Kiel. "Dat ik al clubs in crisis coachte, helpt", legt hij uit bij Sport/Voetbalmagazine. "Het positieve benaderen, niet van je neus maken op ongepaste momenten. Fouten maken is een essentieel onderdeel van het voetbal. Spelers moeten dingen proberen, je mag hen niet inperken. 

Eén ding is zeker: Torrente ziet mogelijkheden met deze kern. "Als u me vraagt: hebt u een ploeg voor de eerste plaatsen, antwoord ik neen. Maar we hebben wel een ploeg die kan mikken op de buik van het klassement. Eenmaal daar, en je grijpt links of rechts een succesje, kun je misschien zonder het te weten bij de beste zes geraken. Ploegen leven van serietjes, maar deze kern is echt wel competitief. Hier kunnen we uit raken."

Beerschot wil die goede vorm zondag doortrekken tegen Zulte Waregem, de nummer zestien uit het klassement. Essevee verloor zaterdag al van KAA Gent met 1-2.