De fauw over stadion Club Brugge: “Samen met Cercle een belangrijke stap”

De fauw over stadion Club Brugge: “Samen met Cercle een belangrijke stap”

23-11-2021 10:25 Laatste update: 10:25
25

Het stadiondossier heeft een opsteker gekregen met het akkoord met stadgenoot Cercle Brugge. Er werden garanties en overeenkomsten in een ‘kaderovereenkomst’ gezet. Burgemeester Dirk de Fauw reageerde op de webstek van Groen-Zwart.

Het stadiondossier van Club Brugge sleept al geruime tijd aan. “Al van bij aanvang van deze legislatuur levert dit stadsbestuur bijzonder veel inspanningen om vooruitgang te boeken in de Brugse stadiondossiers. De voorbije weken hebben we nog een versnelling hoger geschakeld en werd intens onderhandeld met Cercle Brugge om tot een sluitend akkoord en oplossing te komen waar alle partijen zich enerzijds in kunnen vinden en waar anderzijds garanties gegeven worden voor de voortgang van de stadionprojecten.”

De fauw bedankt alle betrokkenen. “Ik wil zowel de betrokken schepenen als Cercle Brugge expliciet bedanken voor de zeer constructieve sfeer waarin de gesprekken plaatsvonden. Door de onduidelijkheid die er op vandaag heerst voor de site Blankenbergse Steenweg heb ik begrip voor de bezorgdheden van Cercle Brugge. We hebben vanuit de Stad maximaal geprobeerd om aan alle vragen en bezorgdheden van Cercle Brugge tegemoet te komen. Ik ben vandaag bijzonder fier om als burgemeester te mogen zeggen dat we met Cercle Brugge samen een belangrijke stap naar de toekomst zetten.”