'Eigenaren benaderden Zidane: coach ziet PSG zitten, maar ziet één obstakel'

'Eigenaren benaderden Zidane: coach ziet PSG zitten, maar ziet één obstakel'

23-11-2021 08:02
1

Zinedine Zidane heeft geen trek in Manchester United, maar hij ziet Paris Saint-Germain wel zitten. Volgens Le Parisien is de 49-jarige trainer in de afgelopen maanden al benaderd door de Franse topclub.

De krant schrijft dat Zidane een prioriteit is voor PSG, mocht Mauricio Pochettino vertrekken. De Argentijnse oefenmeester kan de overstap maken naar Manchester United, meldde onder meer de BBC maandag.

De Qatarese eigenaren van PSG zouden allerminst met de handen in het haar zitten. Zij onderhouden al langer warme banden met Zidane, die in 2010 werd benoemd als ambassadeur van het WK-bid van de golfstaat. In de afgelopen maanden namen ze tenminste één keer contact op met de voormalig wereldvoetballer om hem te polsen over een dienstverband in het Parc des Princes.

Zidane kent met Keylor Navas, Ángel Di María en Sergio Ramos diverse spelers van PSG. Bovendien kan hij een belangrijke factor zijn voor Kylian Mbappé om toch te blijven. De Fransman vertrok in juni bij Real Madrid en heeft sindsdien zijn handen vrij. Hij wordt ook genoemd als mogelijke opvolger van Didier Deschamps bij Les Bleus na het WK, maar hij zou op dit moment liever clubtrainer blijven.

Volgens Le Parisien staat Zidane open voor PSG en is er eigenlijk maar één mogelijk obstakel: hij werd geboren in Marseille en zijn familie is fan van de aartsrivaal van de Parijzenaars. De harde kern van de Ligue 1-koploper maakte al eens bezwaar tegen de mogelijke komst van Paul Pogba, wiens ouders Marseille-supporters zijn.