The Athletic: drie van vijf Bayern-spelers veranderen van gedachten

The Athletic: drie van vijf Bayern-spelers veranderen van gedachten

22-11-2021 23:31
2

Drie van de vijf niet-gevaccineerde spelers van Bayern München staat op het punt om van gedachten te veranderen. Het vijftal kijkt kritisch naar de rol van BILD in de vaccinatiesoap.

Dat meldt The Athletic. Vijf spelers van Bayern heeft zich niet laten vaccineren en dat levert vooral praktische problemen op. Bij een positieve test moeten ze in quarantaine en Bayern zou zelfs dreigen met het inhouden van salarissen, wat weer in het verkeerde keelgat geschoten is van de spelers die geen prik hebben gehad. Technisch directeur Hasan Salihamidzic zou de spelers op het hart hebben gedrukt om het toch te doen.

De Duitse krant BILD schreef vorige week dat Bayern overweegt om de salarissen van de niet-gevaccineerde spelers in te houden. Zij denken dat de Duitse krant getipt is door de clubleiding om meer druk op ze uit te oefenen. Bayern ontkent dat. De club bevestigt noch ontkent dat er financiële sancties zijn voor spelers zonder prik. Bronnen rond de spelers laten aan The Athletic weten dat de berichtgeving wél klopt. 

Waarom de spelers van Bayern niet geprikt willen worden, is niet duidelijk. Volgens The Athletic zijn de spelers gewaarschuwd door een dokter. Niet om de vaccinatie verdacht te maken, maar omdat de bijwerkingen een negatieve invloed zouden kunnen hebben op de korte termijn prestaties. Het nemen van de prik zou zorgvuldig rond het drukke speelschema gepland kunnen worden. Spelers zouden belangrijke wedstrijden kunnen missen door eventuele bijwerkingen. 

Een aantal spelers zou na gesprekken met een immunoloog, artsen en teamgenoten nu toch overwegen om zich te laten vaccineren. Namen worden vanzelfsprekend niet genoemd.