OFFICIEEL:  Van Bronckhorst krijgt het gezelschap van Makaay bij Rangers

OFFICIEEL: Van Bronckhorst krijgt het gezelschap van Makaay bij Rangers

22-11-2021 21:40

Giovanni van Bronckhorst neemt Roy Makaay, Arno Philips en Yori Bosschaart mee naar Rangers FC. Het trio completeert de technische staf waarmee Van Bronckhorst gaat werken bij de Schotse topclub.

Dat bevestigt Rangers via de officiële kanalen. De werkvergunningen zijn geregeld, dus de Nederlanders kunnen meteen aan de slag bij de club uit Glasgow. Makaay wordt assistent van Van Bronckhorst, Philips gaat aan de slag als conditietrainer en Bosschaart als performance analist.

Van Bronckhorst werkte tussen 2015 en 2019 al samen met Makaay bij Feyenoord. Dat geldt ook voor Bosschaart, die bij Feyenoord en Guangzhou R&F onder Van Bronckhorst werkte. Philips brengt een bak aan ervaring met zich mee. Hij werkte voor de nationale elftallen van Zuid-Korea, Australië, Rusland en Turkije. Ook PSV, Schalke 04, Anzhi Makhachkala staan op zijn cv. De laatste jaren werkte hij samen met Van Bronckhorst bij Feyenoord en Guangzhou.

"Ik ben er blij mee dat we deze stafleden welkom mogen heten", zo vertelt sportief directeur Ross Wilson. "Ik heb de mannen de afgelopen dagen ontmoet en net als Gio zijn ze fantastische mensen. We hebben een geweldige staf en deze nieuwe toevoegingen zullen er goed bij passen."