PSV-huurling over doortocht in België: In het geheim trainen bij amateurclub

PSV-huurling over doortocht in België: "In het geheim trainen bij amateurclub"

22-11-2021 20:20

De carrière van Gregory Kuisch is een bijzondere. Hij kwam op vroege leeftijd in de jeugdopleiding van PSV terecht, speelde op huurbasis voor KSV Roeselare en inmiddels staat hij onder contract bij het Duitse VfB Lübeck.

Kuisch begon in de F'jes bij PSV en doorliep de verschillende jeugdelftallen. "Ik was zeker geen toptalent bij PSV, maar ik had wel mijn kwaliteiten. In het veld geef ik altijd alles en ik denk dat ik een solide kracht ben, waar elk team wel behoefte aan heeft", zo vertelt hij in gesprek met Omroep West.

Omdat de concurrentie bij Jong PSV groot was, ging Kuisch op huurbasis naar Roeselare. "Bij Roeselare was het plan om iedere week te gaan spelen. Ik dacht: ik zit al zo lang bij PSV en misschien is het wel goed om even een andere omgeving te hebben dan De Herdgang. Echt mannenvoetbal spelen in de Belgische tweede klasse, waar je als voetballer beter van wordt. Ik zag het echt als een uitdaging."

Kort na zijn overgang naar België werd Roeselare echter failliet verklaard. "Wij wisten niet wat ons overkwam. De week daarna mochten we ook niet meer trainen op het complex, want de club was nu eenmaal failliet. In het geheim zijn we toen naar een amateurclub in de buurt gegaan, om daar te gaan trainen. Wedstrijden werden ineens afgelast. Het was een hele vreemde situatie."

Kuisch kwam maar weinig aan spelen toe, mede door een slepende enkelblessure. "Na anderhalve maand wist ik nog steeds niet wat voor blessure ik had", zo vervolgt hij. Bij het vierde of vijfde ziekenhuis werd tegen hem gezegd dat een operatie noodzakelijk was. "Toen was het vertrouwen weg bij mij en heb ik PSV gebeld. Haal me hier weg, want ik wil zeker weten dat ik de goede zorg krijg en dat het goedkomt met mijn enkel, heb ik tegen ze gezegd. Toen ben ik teruggekeerd naar PSV."