Is de kampioen gekend? Union breekt alle records na enorme winst en voorsprong

Is de kampioen gekend? Union breekt alle records na enorme winst en voorsprong

Gepubliceerd: maandag 22 november 2021 om 18:19ma 22-11-2021 om 18:19

Laatste update: dinsdag 23 november 2021 om 22:00di 23-11-2021 om 22:00

Union blijft dit seizoen maar overtuigen en lijkt maar niet te kloppen. Na de overtuigende 1-7 winst tegen KV Oostende mag de Brusselse club zich ook herfstkampioen noemen, waarmee les Unionistes een record beet hebben.

En dat mag gerust een straf record genoemd worden. Onze Belgische competitie bestaat nu al 126 jaar en nog nooit eerder is een promovendus erin geslaagd om ook herfstkampioen te worden. Tot Union dit seizoen. Een record waar Union gerust trots op mag zijn.

Gigantische overwinning
Met de 1-7 overwinning tegen KV Oostende wist Union de dominantie in onze competitie nog eens extra in de verf te zetten. Ook met die overwinning heeft Union enkele records weten evenaren.

De 1-7 overwinning van Union was namelijk een evenaring van de grootste thuisnederlaag ooit van KV Oostende. Dat gebeurde eerder in 2015 ook al, toen KV Kortrijk met dezelfde cijfers ging winnen bij de kustploeg. Daar stopt het niet, want de laatste keer dat een promovendus ook zeven keer wist te scoren? Daarvoor moeten we al naar 1994 gaan. Toen wist Eendracht Aalst – toevallig – tegen KV Oostende ook zeven keer te scoren.

Dat was in eigen huis, Union deed het echter op verplaatsing. Dat blijkt nog moeilijker te zijn. Zo weet Jarno Bertho dat het van 1955 is geleden dat er nog eens een promovendus maar liefst zeven keer wist te scoren op verplaatsing. Toen was dat Daring Club de Bruxelles.

Riante voorsprong
Mede door die zege tegen KV Oostende heeft Union nu ook al een voorsprong van zeven punten op eerste achtervolgers Club Brugge en Royal Antwerp FC. Van een titel wil men bij de Brusselse club helemaal nog niet spreken, maar in het verleden werd een ploeg amper nog nooit ingehaald na zo'n grote voorsprong.

Zo berekende Sporza dat het sinds 1945 al twaalf keer gebeurde dat een ploeg na vijftien speeldagen een voorsprong van zeven of meer punten had. Steeds was de leider van dat moment ook de latere kampioen. Zes keer gebeurde dat met RSC Anderlecht, vijf keer met Club Brugge en één keer met KSK Beveren.

De laatste keer dat dat gebeurde was in 2019/2020, toen Club Brugge na vijftien speeldagen al acht punten voorsprong had. Is Union daardoor ook zeker van de titel? Zonder de Play-Offs zou het nog bijzonder moeilijk geweest zijn om de Brusselaars nog in te halen, maar bij Union dreigt men die voorsprong – als het Play-Off 1 haalt – dus gehalveerd te zien worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws