OFFICIEEL: Mandzukic heeft eerste trainersjob beet bij nationale ploeg

OFFICIEEL: Mandzukic heeft eerste trainersjob beet bij nationale ploeg

22-11-2021 18:00

Mario Mandzukic gaat zijn eerste stappen als trainer zetten bij het nationale elftal van Kroatië. De voormalig spits beëindigde in september zijn carrière als profvoetballer om aan de slag te gaan als trainer.

Mandzukic begint als assistent van bondscoach Zlatko Dalic. Kroatië bevestigt het nieuws via de officiële kanalen. 'We geloven dat je net zo succesvol gaat zijn in de rol van coach als in de rol van speler', zo stelt de voetbalbond. Mandzukic is blij met de geboden kans. "Dank aan bondscoach Dalic en voorzitter Kustic voor het vertrouwen. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking. Ik weet hoeveel het nationale team voor mij als speler heeft betekend. Ik wil die passie, maar ook mijn ervaring, overbrengen aan de nieuwe generatie."

Mandzukic, inmiddels 35 jaar, speelde 89 keer voor Kroatië en scoorde daarin 33 keer. Na Davor Suker (45) is hij topscorer aller tijden van Kroatië. Zijn belangrijkste doelpunt was zonder twijfel die tegen Engeland in de halve finale van het WK 2018. Mandzukic begon zijn carrière bij Marsonia en kwam later uit voor NK Zagreb, Dinamo Zagreb, VfL Wolfsburg, Bayern München, Atlético Madrid, Juventus, Al-Duhail en AC Milan. In 582 officiële duels maakte hij 228 doelpunten.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)