De Bleeckere bespreekt rood Raman, maar niets over mogelijke strafschop Kortrijk

De Bleeckere bespreekt rood Raman, maar niets over mogelijke strafschop Kortrijk

RSC Anderlecht viel zondag tegen KV Kortrijk met tien spelers na een rode kaart voor Benito Raman. Daarnaast was er ook nog wat commotie over een mogelijke strafschop voor KV Kortrijk, die uiteindelijk niet werd gefloten. Frank De Bleeckere blikt alvast terug op één van die zaken.

In de wekelijkse terugblik van Frank De Bleeckere op enkele fases van de speeldag had de ex-scheidsrechter het ook over de partij tussen RSC Anderlecht en KV Kortrijk. Daarin kreeg Benito Raman een rode kaart, wat men bij het Refereeing Department ook een correcte ingreep vond.

"Het PRD gaat akkoord met de VAR-interventie en de eindbeslissing van de scheidsrechter', spreekt men duidelijke taal op de officiële kanalen van de Belgische voetbalbond.

Hands of niet?
Opvallend: Er werd niets gezegd over de mogelijke strafschop voor KV Kortrijk. In die wedstrijd raakte Bogdan Mykhailychenko de bal duidelijk met de hand, maar zowel de scheidsrechter als de VAR grepen niet in.

Volgens zowel Franky Van der Elst als Kortrijk-speler Selemani kon daarvoor een strafschop gefloten worden, maar bij het Refereeing Department schenkt men er geen aandacht aan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie