Lewandowski en Martens gaan met de hoofdprijzen lopen

Lewandowski en Martens gaan met de hoofdprijzen lopen

22-11-2021 14:15
1

Robert Lewandowski en Lieke Martens zijn in de prijzen gevallen. Tuttosport riep de Poolse aanvaller en de Nederlandse aanvalster uit tot de beste speler en speelster van Europa.

Lewandowski volgt zichzelf op als Golden Player. Ook vorig seizoen ging de aanvaller van Bayern München immers met de prijs aan de haal. De afgelopen maanden won Lewa met Bayern de Duitse titel en kroonde hij zich tot Europees topschutter. 

Het afgelopen seizoen won Martens dan weer alles wat er te winnen viel met Barcelona: de Spaanse landstitel, de beker en de Champions League voor vrouwenelftallen. Dat bewoog de jury van Tuttosport ertoe om haar de prestigieuze award toe te kennen. Ze kreeg meer stemmen dan Jennifer Hermoso, die ook bij Barcelona speelt, en Chelsea-aanvalster Pernille Harder.

De Golden Player en de Golden Woman-award zijn prijzen die Tuttosport jaarlijks uitreikt. De bekendste van die reeks is de Golden Boy-award, die naar het grootste talent van Europa gaat. Maandag werd bekend dat Pedri die prijs heeft gewonnen.