Oostende gaat met de billen bloot: Individuele fouten en gebrek aan kwaliteit

Oostende gaat met de billen bloot: "Individuele fouten en gebrek aan kwaliteit"

21-11-2021 23:42

KV Oostende heeft er een dramatische zondagavond opzitten. Thuis ging het volledig met de billen bloot tegen een onhoudbaar Union Saint-Gilloise: 1-7. Die vooroorlogse score zadelde Brecht Capon op met een bijzonder droevig gevoel.

"Dit is een van de pijnlijkste avonden uit mijn carrière", liet Capon na afloop van de partij optekenen voor de camera's van Eleven Sports. Nadat Oostende vorig seizoen zelf een revelatie was, werd het nu op haar plaats gezet door haar 'opvolger'. Capon vond dat zijn ploeg het vooral zélf "kinderlijk" weggaf. "Het ligt aan de individuele fouten en, ten opzichte van de tegenstander, een gebrek aan kwaliteit."

Het hoeft geen verbazing te wekken dat de kleedkamer helemaal ondersteboven was van de zware nederlaag. "Natuurlijk mag je nooit zo'n pandoering krijgen in eigen huis", was Capon streng. Daarnaast deelde hij nog een sneer uit naar zijn eigen bestuur. "Als je de beste helft van je ploeg wegdoet, dan weet je dat het een moeilijk verhaal wordt", klonk het ontgoocheld.