Sociedad laat leidersplaats in La Liga liggen, Mourinho dankt 18-jarige supersub

21-11-2021 23:28

Real Sociedad had het weekend kunnen afsluiten als leider in La Liga, maar die kans liet het liggen tegen Valencia. Bij AS Roma heeft de achttienjarige Felix Afena-Gyan zichzelf laten zien.

Sociedad - Valencia 0-0
Valencia had het zwaar tegen de nummer twee van La Liga: Real Sociedad had veel de bal, waardoor de bezoekers massaal moesten verdedigen. Japser Cillessen zorgde er echter voor dat de Baskische ploeg niet tot scoren kon komen met een aantal goede reddingen. De Nederlandse doelman werd na de wedstrijd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Door het gelijkspel staat Valencia nu tiende in La Liga. Sociedad is de nummer twee.

Genoa - AS Roma 0-2
Op bezoek bij Genoa had Roma moeite om tot scoren te komen. De thuisploeg kwam tot één schot in de gehele wedstrijd, terwijl de mannen van José Mourinho genoeg kansen bij elkaar speelde. Desondanks stond de brilstand lang op het bord, tot de 82ste minuut. De achttienjarige Afena-Gyan, die toen zeven minuten in het veld stond, maakte de 0-1.

Niet veel later scoorde de Ghanese spits zelfs nog een keer. Dat was ook een bijzonder fraaie treffer: Afena-Gyan poeierde de bal in de kruising. Daardoor staat AS Roma weer op een vijfde plek in de Serie A. Het verschil met nummer vier Atalanta Bergamo is op dit moment drie punten.